İki Camimiz Yenileniyor...
19.11.2016 09:46
İki Camimiz Yenileniyor...

Aliyenler Camii ve Kız Kur'an Kursu

Mülkiyeti Vakfımıza ait olan, Karatay İlçesi Şeyh Ulema Recep Ağa Mahallesi Şubat sokakta bulunan, Aliyenler Camii, Kız Kur'an Kursu ve camiye ait lojman, 1977 yılında Ali Güler tarafından bağışlanmıştı.

Bugüne kadar hizmet veren cami ve müştemilatı, küçük kalması, kullanım yetersizliği ve bina olarak kullanıma elverişli halinin kaybolması üzerine, yenilenmesine karar verilmiştir. Aliyenler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurularak, proje çalışmaları sonucunda, daha büyük bir proje ile hem camii ve hem de diğer hizmet binaları ile inşaata başlanmıştır. Hayırsever kardeşlerimizin katkıları ile inşallah en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacaktır.

Bağışlayan Camii

Gazanfer Mahallesi Dr. Ahmet Özcan Caddesinde bulunan bu camimiz, 1977 yılında Ahmet Özselçuk tarafından Vakfımıza bağışlanmıştır.

Şehrimizin çok hızlı gelişen ve büyüyen caddelerinden biri olan Ahmet Özcan Caddesi üzerinde olması sebebiyle, mesken ve işyerlerinin arasında küçük kalmış ve ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Yapısal olarak da yenilenme ihtiyacı olan Bağışlayan Cami'miz, Konya'mızın tanınmış bir hayırseveri tarafından finanse edilerek, daha büyük ve yeni bir proje ile yapılmak üzere inşaat çalışmaları başlamıştır.

Her iki camimizin de en yakın zamanda tekrar ibadete başlaması adına yapılan tüm gayretlerden dolayı emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor ve Cenab-ı Hakk'a dua ediyoruz...

Eklenme Tarihi: 19.11.2016 09:46